Tre årsager til Iværksætteres fiasko:


Manglende planlægning


Du ser formentlig "Løvens Hule" på TV. Så ved du hvilke krav investorerne kræver for at investere penge i et projekt. Du skal tage ved lære af den gratis undervisning i værksætteri. Reglerne og kravene er nemlig de samme hvadenten du skal investering på millioner eller du starter en enkeltvirksomhed. I virkeligheden satser du jo hele din og din families fremtid. Derfor skal udgangspunktet for dit iværksætterprojekt være en omhyggelig planlægning og udnyttelse af de resourcer det offentlige stiller tiller til rådighed.


Der er mange ting der skal på plads før din "GRAND OPENING", som det hedder på moderne dansk. Det kan du blandt andet læse om i min E-bog: Succes som selvstændig. Håndbog for solo-iværksættere. 33 sider med ting du ihvertfald skal nå at gøre eller tænke over inden du starter. Den er i PDF format, så du kan læse den på din computer eller Ipad. Og så er den gratis.


Manglende markedsundersøgelse og forretningsplan


Den behøver ikke at være kompliceret. Hvem vil købe dit tilbud? Hvormange er de? Hvad vil de betale? Hvormange skal der være i dit område? Min erfaring gennem 25 år som etableringsvejleder at det er under 5%, der har gjort sig seriøse overvejelser og sat tal på.


Lav en forretningsplan inden du starter.


Planlægning er en betingelse for succes. Men det behøver jo ikke at være et monster af en mursten. Læs i e-bogen om hvordan du får styr på virksomhed ved hjælp af en plan på en enkel A4 side.


Realisme omkring indtjening og udgifter.


Vær realistisk omkring dine indtægter og udgifter. Alt for mange nystartede er så forblændede af deres gode ide at de glemmer, at der også skal tjenest penge.